KULFIBER-KATAMARANEN "TRONDHEIMSFJORD II" - PASSAGERSALONEN

Tilbage til min katamaran-forside

Foregående del: Agterude


Salonen fremtræder rummelig, lys og tiltalende - og støjniveauet er lavt. Umiddelbart vil jeg tro, at det er lavere end i tvillingefærgerne.

Spejlpartierne i loftet er med til at gøre salonen ekstra lys.

 
Blandt de 130 passagersæder er der kun sikkerhedsseler på 4, nemlig dem, der står i sejlretningen og med 2 m. til salonens skot forud - det er nok lidt lang vej at blive kastet hvis uheldet er ude og der er ikke så meget at gribe fat i. Designet også af passagersalonen er rigtig flot så man kan her undre sig over to "svipsere": Skraldespandene, der burde være mere elegante og permanente samt varmeblæserne, der også kunne udformes og placeres bedre (jeg antager, at de bruges til at holde temperaturen oppe, når færgen ligger i havn for natten, det er nok mere økonomisk og servicefrit end at bruge oliefyret, hvis der altså er et ombord)

FOTOS fra passagersalonen på "Trondheimsfjord II" - et rart, lyst og støjsvagt sted!


Der er 4 6-personers borde og 2 10-personers, men ellers er det flydsædelayout. På nogle af næsten-søsterskibene er det dog 100 % flysædearrangement.


Cateringsiden var minimal: Denne lille kaffeautomat.


Redningsvestene er placeret i de lukke røde loftshylder, tæt på de enkelte passagerer.

Trappe til mandskabsmesse og cockpit, men først skal vi lige være færdige hernede...

 


Skot forud. Der er ikke gjort specielt meget ud af aerodynamikken forud, hvilket jeg med den ret høje fart ville tro var ulejligheden værd, men sådan forholder det sig måske ikke.

Dør til fordæk.

Fordækket. Nogle af næsten-sæsterskibene har hydraulisk fjernstyret landgang over stævnen, hvor man naturligvis har fuldt overblik fra broen og formentlig ubemandet drift på dækket (se f.eks. Brdr. Aa's præsentationsvideo).

Næste del: Cockpit, mandskabsmesse og soldæk

Tilbage til min katamaran-forside

Spring til min Hjortø-løsnings infoside

Med venlig hilsen og fortsat god færge-debat....

Flemming Boye

E-mail adresse: flemmingboye@mail.dk 

Send mig dine kommentarer pr. e-mail 

OPDATERET 2008-10-18    10:00

TAK FOR BESØGET!